Blind Proeven

Het idee van blindproeven.nl ontstond jaren geleden tijdens het kijken van een aflevering van de Keuringdienst van Waarde. Deze aflevering ging over pils en met name over het recept van de standaard bieren.

Die blijken helemaal niet zo oud te zijn omdat deze continue worden aangepast aan de smaak van de tijd. Daar kan je van alles van vinden maar daar ga ik nu even niet op in.

Er werd een expert geïnterviewd die tal van brouwerijen hielp met het ontwikkelen van hun recepten. Aan het einde van kreeg de expert in kwestie een aantal bieren voor zijn neus met de opdracht deze te proeven en te vertellen welke merken dit waren. De moedige man ging de uitdaging aan maar had ze lang niet allemaal goed.

Dit gaf te denken. Ik hou van Grolsch en Alfa bier en vind Heineken niet zo. Maar in hoeverre word ik beïnvloed door marketing en je eigen ervaringen? Dat wilde ik wel eens testen.

Dus kocht ik acht standaard bieren en organiseerde ik een proeverij. Een vriendin hield niet van bier en zij schonk voor ieder van ons vier glazen in waarna wij opschreven welk bier we dronken en een cijfer.

Dit bleek ontzettend leuk met opvallende resultaten. Zo leuk dat ik het later nog eens herhaalde met een grotere groep. En de tweede keer vond iedereen het geweldig om te doen.

Dit gaf mij het idee om een website te maken waarbij je makkelijk een proeverij organiseert, vrienden uitnodigt en met voor elke deelnemer een formulier waar hij of zij de testresultaten kan invullen.

Tot slot krijgt iedereen een overzicht krijgen van zijn eigen proeverij én wat statistieken alle deelnemers van de proeverij. En zo is blindproeven.nl ontstaan.

Ik denk dat dit voor iedereen die wel eens een biertje drinkt met vrienden leuk is om te organiseren. Mocht je nog opmerkingen of ideeën hebben; vul dan hieronder het contactformulier in.

Veel plezier met jouw proeverij!

BlindProeven.nl is momenteel in Beta. Alles doet het maar sommige zaken werken nog niet optimaal en/of zien er nog niet helemaal goed uit. We zijn er dus nog mee aan het werk. Feedback is altijd welkom!

Contactformulier

2 + 14 =